Uyku Düzensizliği nasıl giderilir ?

ceply | 11:18 | 0 yorum

Etiket: Uyku Düzensizliği,Uyku Düzensizliği giderme,Uyku Düzensizliği nasıl giderilir,Uyku Düzensizliği sorunu


Uyku düzensizliği gün içinde hayatımızı olumsuz etkileyebilir. Bu düzensizlikleri göz önüne alarak artık uyku düzenimizi sağlamalıyız.
1. Yulaf ezmesi
Karbonhidrat bakımından çok zengin olduğu gibi yatmadan önce yenmesi gereken büyük bir aperatiftir. Serotonin doğal üretimini (ruhu yükseltir ve sizi mutlu hissettiren bir nörotransmitter) teşvik eder. Kötü bir gece uykusu, gecenin ortasında uyanma gibi durumlarda yatmadan önce bir kase yulaf ezmesi tüketmek, bu durumu ortadan kaldıracaktır.
2. Muz
Yulaf ezmesi gibi, muz da serotonin ve melatonin düzeylerini artırır. Muz, yıllardır doğal bir uyku indükleyici olarak kullanılmıştır. Ayrıca, bu lezzetli meyve aynı zamanda doğal, hızlı ve verimli bir şekilde dinlenmek ve kas gevşetici olarak da bilinmektedir.
3. Tohumlar Ve Kuruyemiş
Sadece güçlü ve sağlıklı bir kalbi teşvik etmek değil, aynı zamanda doğal ve yan etkisi olmayan tohumlar ve fındığın sağlık için faydaları boldur. Ayrıca, onlar da antioksidanların büyük kaynaklarıdır. Yatmadan önce tüketilen küçük bir fincan badem veya keten tohumu bir bebek gibi uyumanıza yardımcı olacaktır!
Kaynak : herseydenbirsey.com

Category:

0 yorum