Basit pizza tarifi

ceply | 11:58 | 0 yorum

Hamur için malzemeler:
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • Bir miktar tuz
Bu malzemelere göre ortalama 4 kişi rahatça doyar. Arttırmak yada azaltmak sizin elinizde. Sos yerine hazır ketpaçda kullanabilirsiniz.
Sos Malzemeleri:
  • 2 Yemek kaşığı domates salçası
  • 2 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Çorba kaşığı kekik
  • Pul biber, karabiber
  • 1 çay bardağı su
Üst Malzemeleri ;
  • 10 dilim sucuk
  • 2 adet sosis
  • Siyah zeytin, yeşil zeytin
  • Tane mısır
  • Kaşar peynir
  • Mantar
  • Ve diğer malzemeler (nasıl seviyorsanız)
Hazırlanışı;
İlk önce mayayı küçük bir kabın içine koyup çok az miktarda su ile karıştırıp eritin. Unu yoğurma kabınıza döküp, ortasını havuz şeklinde açın.  Kenarlara bir miktar tuz serpip (ortaya tuz dökmeyin) havuzun ortasına suda erittiğiniz maya karışımını dökün. Ardından sıvı yağınızı da ilave ederek yoğurmaya başlayın…
Yoğurma işlemi bitince, üzerini kapatıp 10 dakika kadar mayalandırın. Bu arada sosu hazırlayabilirsiniz…
Sos için;  malzeme listesine göre bir kaseye salçayı dökün, ardından sıvı yağ, pul biber, kara biber, eğer isterseniz hafif nane, kimyon da katabilirsiniz. Tuzunuzuda ilave edip güzelce karıştırın…
Üst malzemelerinizi de doğradıktan sonra, mayalanmış hamuru merdane ile açıp tepsinize yerleştirin. Yerleştirmeden önce tepsinin altını hafif yağlayabilir veya hazır yağlı kağıtlardan kullanabilirsiniz. Bu şekilde açtığınız hamuru 180 derecelik fırına sürüp 5 dakika ön pişirme yapın, bu pizzanın daha lezzetli olmasını sağlayacak.
Fırından çıkan hamurun üzerine sosunuzu döküp yayın. Daha sonra rendelenmiş kaşar peyniri, sucuk, mantar kısaca nasıl seviyorsanız doğranmış malzemelerinizi ekleyip 180 derecelik  fırına tekrar atıyoruz. Üst malzemeler piştiğinde pizzanız servise hazırdır.
Afiyet olsun.

Kaynak: pizzatarifi.net

Category:

0 yorum